fbpx

Laser Hårfjerning

Laser hårfjerning
Laser hårfjerning

I Klinik by Sommer foretager vi permanent hårfjerning på alle hår- og hudfarver (udover gråt hår). Laser hårfjerning er den mest effektive metode til at opnå et tilfredsstillende og permanent resultat.

Uønsket hårvækst

Der kan være mange årsager til at få fjernet uønsket hår:

 • Kosmetisk indikation: Det gælder for både mænd og kvinder.
 • Tendens til indgroede hår
 • Gener med røde knopper ved epilering

Uanset årsagen så er løsningen for de fleste laser hårfjerning.

Hårets vækstfaser

For at kunne foretage en effektiv laser hårfjerning er man nødt til at kende til hvordan hårene vokser. Hår vokser asynkront og med forskellig hastighed på kroppen.

Hår gennemløber 3 faser:

 • VÆKSTFASE
 • HVILEFASE
 • AFSTØDNINGSFASE

Det er kun hår i vækstfasen der kan behandles. Derfor kræves gentagne behandlinger, typisk 6-8 med 4-6 ugers interval, for at opnå tilstrækkelig hårfjerning.

Haarets vaekstfaser
Hvorfor laser?

For at opnå permanent hårfjerning anvender vi laserudstyr med den nyeste teknologi, der er IPL overlegent. Ved laser hårfjerning udsendtes målrettet lys mod hårrodens pigment hvorved hårroden opvarmes og destrueres med minimal risiko for skade på huden. Ved IPL udsendes et bredspektret lys der ikke når tilstrækkelig dybde til at lave et permanent hårfrit resultat og hvor risikoen for skade på huden samtidigt er stor.

Hvordan virker det?

Tidligere anvendte Klinik by Sommer en Alma Lasers med IPL applikator. Vi ønskede en mere effektiv metode og skiftede derfor til vores helt nye laser, der anvender 3 bølgelængder til at få bugt med uønsket hårvækst.

 • Metoden der benyttes er SHR hvor laserhåndtaget flyttes hurtigt i et udvalgt område i en given tidsperiode. Derved stiger temperaturen i hårsækken der destrueres. Metoden er næsten uafhængig af hårets farve og kan derfor behandle alle hud- og hårtyper (undtaget gråt). Samtidigt er metoden næsten smertefri. Det eneste man mærker er prikken, stikken og varmeudvikling.
Udstyr
 • For at opnå permanent hårfjerning anvendes Diodelaseren fra IQ Beauty Solutions anvender de 3 mest effektive bølgelængder til hårreduktion: 755nm/808nm/1064nm.
  • ALEX 755 NM bølgelængde
   Behandler det bredeste udvalg af hårtyper og farver.
   Alexandrit-bølgelængden tilbyder en kraftfuld energioptagelse i hårets melanin (farvestof), hvilket gør bølgelængden ideelt til det største udvalg af hårtyper og farve – især lyst og tyndt hår. Med mere overfladisk penetrering er 755 nm bølgelængden målrettet mod hårsækken og er især effektiv til overfladiske hår i områder som øjenbrynene og overlæben.
  • 810 NM bølgelængde
   Halverer behandlingstiden.
   Den klassiske bølgelængde i laserhårfjerning, 810 nm bølgelængde, tilbyder dyb penetrering af hårsækken med stor kraft, en høj gentagelsesfrekvens og en stor spotsize (behandlingsstørrelse) til hurtig behandling. 810 nm har et moderat absorptionsniveau i melanin, hvilket gør det sikkert for mørkere hudtyper. Dens dybe penetrationsegenskaber er rettet mod hårsækken, mens moderat vævsdybdeindtrængning gør det ideelt til behandling af arme, ben, kinder og skæg.
  • YAG 1064 NM bølgelængde:
   Specialiseret til mørkere hudtyper.
   YAG 1064-bølgelængden er kendetegnet ved lavere melaninabsorption, hvilket gør den til en fokuseret løsning til mørkere hudtyper. Samtidig tilbyder 1064nm den dybeste penetration af hårsækket, hvilket målretter de dybeste dele af hårsækken og behandler dermed dybt indlejret hår i områder som hovedbund, armhuler og intimområder. Da bølgelængden rammer hudens vand genereres en højere temperatur, hvilket øger bølgelængdens effektivitet til hårfjerning.
Før laser hårfjerning

Du må ikke være for brun inden behandlingen.
Hårene må ikke plukkes med pincet eller vokses 1 måned før behandling.
Hårene skal skrabes af 1 – 3 døgn før behandlingen.

Du skal forundersøges af vores læge eller registreret sygeplejerske, der vil give en grundig information om effekt, varighed af behandlingen, og om eventuelle forholdsregler før, under og efter behandlingen.
Du kan give accept til behandlingen umiddelbart efter informationen.

OBS! Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før behandlingen påbegyndes.

Efter laser hårfjerning

Behandlingen føles som en stikken og prikken i huden. Nogle hudområder kan være mere følsomme, og måske opleves en vis smerte når hårene rammes. Det er ikke en smerte som er til stede efter behandlingen.

Efter permanent hårfjerning

Huden kan være lidt rød, og der kan være lidt hævelse omkring det enkelte hårstrå – som ved gåsehud. Eventuelle gener forsvinder typisk i løbet af nogle timer.
Nogle kan have glæde af efterbehandling med salve/creme.
Du kan se alle hårene efter behandlingen. De skal først skubbes op til overfladen, hvilket sker i samme tempo, som de øvrige hår vokser, ca. 0,1 mm pr døgn.

Huden bør ikke udsættes for sollys i ca. 2 uger efter behandlingen, eller så længe huden virker påvirket.
Du bør ikke skrabe hårene det første døgn for at undgå for meget irritation i huden.

Bivirkninger efter behandlingen

Mange mørke og tykke hår på et lille område kan endvidere give en utilsigtet kraftig reaktion hvilket kan give flere gener under behandlingen og i efterforløbet.
En eventuel forbrænding af huden vil vise sig umiddelbart under behandlingen.

Alle hår- og hudtyper

Da metoden gradvist opbygger temperaturen er indholdet af melanin mindre betydende. Derfor kan behandlingen også foretages på mørke hudtyper og lyse hår. Laser hårfjerning er dog mest effektiv ved kombination af mørke, stride hår og lys hud.

Antal behandlinger

Behandlingen er mest effektiv, når håret er i vækst, hvilket er individuelt, og forskelligt fra område til områder og fra hår til hår. Det er derfor nødvendigt med flere behandlinger, i gennemsnit 6-8 behandlinger med 4-8 ugers interval.

OBS!
 • Alle hår kan ikke fjernes, som tommelfingerregel fjernes ca 70-90% efter gentagne behandlinger, – men der sker en markant bedring rent visuelt af området.
 • Hårene kan efter 9-24 mdr komme igen men oftest i meget mindre grad end tidligere, – og de kan med fordel genbehandles med 1 til 2 gange .

Book hårfjerning af bikinilinje eller armhule direkte her

Links